Alles over mangohout

Bijgewerkt: apr 15

Tegenwoordig vind je veel meubels met mangohout, maar wat is het eigenlijk en wat zijn de voordelen?


Wat is Mangohout? Het mangohout komt van de mango fruitboom. Deze boom stamt uit de bossen in het noordoosten van India en Zuidoost-Azië. De mango fruitboom wordt vanaf de 19e eeuw ook gekweekt in gebieden waar een tropisch klimaat heerst.

Ruim honderden klanten kozen voor onze bijzettafels met mangohout, vanwege de stoere uitstraling.


Wat zijn de voordelen? Mangohout zorgt voor een industriële sfeer in je interieur. Het geeft een warm gevoel, maar het is ook duurzaam. Na verloop van tijd zal de fruitboom gekapt worden omdat het steeds minder mango’s geeft. De boeren zullen dan de fruitboom kappen en opnieuw planten. De gekapte bomen zullen dan hergebruikt worden voor meubels en hierdoor krijgt het een nieuw leven. Het is gebruikelijk dat er afwijkingen in het hout voorkomt, omdat het een natuurlijk product is. Gelukkig is dit geen afwijking aan het product, maar het zorgt wel voor een stoere en fraaie look.


Het onderhouden De meeste meubels met mangohout in ons assortiment is behandeld tegen vocht en vlekken. Toch zal je het wel eens willen schoonmaken. Wij raden het af om het schoon te maken door water op het oppervlak aan te brengen en dit met een spons te verwijderen. Je kunt het regelmatig schoonvegen met een licht vochtige of droge stofdoek die geen zware naden bevat, om zo krassen te voorkomen. Andere tips die kunnen helpen: WAT JE NIET MOET DOEN

❌Gebruik geen schoonmaakmiddelen of schoonmaakproducten die ammoniak bevatten en poets- of reinigingsmiddelen die siliconen bevatten. Dit kan ervoor zorgen dat natuurlijk hout na verloop van tijd uitdroogt. ❌ Vermijd alle reinigingsgereedschap met een ruw oppervlak. ❌ Voorzichtigheid is geboden bij gebruik van een vloeistof of spuitlak, omdat de resten op het oppervlak kunnen verkleuren.

WAT JE WEL KUNT DOEN: ✅ Om uitdroging te voorkomen, is het mogelijk om het hout met wax in te wrijven om een mooie glans en een natuurlijke beschermende afwerking te creëren. ✅ Door het aanbrengen van minerale olie op een doek, zal na verloop van tijd een beschermend oppervlak gecreëerd worden.


Onze collectie Bij het samenstellen van de producten wordt altijd rekening gehouden met de kwaliteit. De collectie van Bella Home bevat industriële bijzettafels voor een betaalbare prijs. Ruim honderden klanten kozen voor ons om het interieur op te frissen. Neem snel een kijkje tussen onze producten met mangohout.

21 keer bekeken
Alles over Bella Home
 

Service

Volg ons

©2020 bij Bella Home.